Wie zijn wij?

Astrid Smit en Marianne Heselmans merkten bij bezoeken aan symposia of websites hoe onaantrekkelijk en ontoegankelijk veel biotechnologen hun onderzoeksresultaten presenteren. Onaantrekkelijk voor journalisten, dus waarschijnlijk ook voor patiënten, klanten of investeerders. Daar wilden ze wat aan doen. Ze besloten De Perskamer op te richten en trainingen aan te bieden om onderzoeksresultaten toegankelijker te presenteren.

Astrid Smit is bioloog en 25 jaar wetenschapsjournalist. Vanaf 2000 was ze tien jaar redacteur en coördinator wetenschap en techniek bij Intermediair, het vacatureblad voor hoger opgeleiden. Sinds 2010 is ze zelfstandige journalist en gespecialiseerd in geneeskunde, genetica en gezondheid. Voor het Centrum voor Journalistiek en Communicatie in Utrecht en het Communicatiebureau De Lynx te Wageningen was ze gastdocent in cursussen over wetenschapsjournalistiek. Zie voor meer over Astrid: www.astridsmit.nl

Marianne Heselmans is moleculair wetenschapper en 25 jaar wetenschapsjournalist en communciatieprofessional. Ze schrijft over biotechnologie, voeding en milieu in onder andere NRC Handelsblad en C2W Lifesciences. Ze leidde communciatieprojecten, en voor de Hogeschool Utrecht verzorgde ze tussen 2007 en 2014 incompanytrainingen 'Wetenschapscommunicatie en - journalistiek' bij kennisinstellingen en bedrijven. Sinds 2017 verzorgt ze de cursus Science communication and journalism aan de Radboud Universiteit. Zie voor meer over Marianne: www.sciencejournalist.eu. Zie ook haar blog.

 

Astrid en Marianne werken samen met andere trainers waaronder wetenschapsjournalisten Rob Buiter, Rik Nijland en Bruno van Wayenburg.