Incompany trainingen en workshops

Op 7 en 14 maart 2018 geven we twee workshops voor de onderzoeksschool GELIFES - Groningen Institute for Evolutionary Life Sciences. Trainers Rob Buiter en Astrid Smit

 

Op 7,14 en 21 februari 2018 gaven we drie workshops ‘Societal Impact of your research’ op de onderzoeksschool Wageningen Institute of Animal Sciences van Wageningen UR. Gastsprekers waren Arnold van Vliet en Tjeerd Blaquière. Trainers Marianne Heselmans en Astrid Smit. Studenten deden als oefening een pitch voor een algemeen publiek, schreven een persbericht en organiseerden een debat met bedrijven, beleidsmakers en natuurorganisaties.

Gemiddeld oordeel lag tussen de 4 en de 5 (op een schaal van 1 tot 5).

 

Daniel Akakpo (Ghana) 'One thing I liked at this course was the commitment of the instructors. They encouraged us to do the right things.'

 

Chiarra Portuluzzi (Italy) 'Perfect course'

 

Op 7 en 21 maart 2017 geeft De Perskamer twee workshops ‘‘Animated Science, explaining research in a short video for graduates’ voor Casimir, de onderzoekschool voor interdisciplinaire fysica van de Universiteiten Delft en Leiden. Op dinsdagavond 11 april worden de korte films van de deelnemers gepresenteerd. Trainers: Bruno van Wayenburg en Astrid Smit

 

Bruno van Wayenburg en Astrid Smit verzorgden op 15, 29 november en 13 december 2017 de cursus ‘Animated Science: explaining research in a short video’  voor promovendi van het Medisch Genetisch Centrum Zuid-West Nederland.

 

De Perskamer gaf op 15 en 29 november 2016 een cursus Science communication op het Medisch Genetisch Centrum Zuid-West Nederland. De cursus werd gewaardeerd met gemiddeld een 8,1.

 

De Perskamer organiseerde op 6 oktober voor 60 webredacteuren van Wageningen UR een workshop 'Nieuws schrijven voor het web'. Trainers: Rik Nijland en Marianne Heselmans, met bijdragen van persvoorlichter Jac Niessen en on-line marketing deskundige Dirk-Jan Melssen.

 

De Perskamer verzorgde op 10 juni 2016 op het NWO-symposium Bessensap de masterclass 'Deel je passie'.

 

De Perskamer verzorgde 9 en 15 september 2015 twee workshops ‘Societal Impact’ voor de ‘Animal Breeding and Genomics Centre’ van Wageningen UR. Gastsprekers Arthur Mol, Rector Magnificus WUR en Marcel Dicke, hoogleraar entomologie WUR en winnaar van de Eurekaprijs voor wetenschapscommunicatie. Trainers Rob Buiter en Astrid Smit.

 

De Perskamer organiseerde met het Europese initiatief Valoriz twee workshops Science communication op de TU Delft op 19 maart.

 

De Perskamer verzorgde vier workshops Science communication 2.0 bij het Topinstituut Food and Nutrition op 15 januari 2015.

 

Ook verzorgde ze tussen 2011 en 2014 met succes Incompany trainingen Science communication
voor onder andere:

 

Kluyvert Centrum van de TU Delft

Wageningen Business School

Leerstoelgroep Fysische en Kolloidchemie van Wageningen UR

Onderzoekschool Body@Work

VUMC
Centrum voor genetische bronnen van Wageningen UR

Het Medisch Genetisch Centrum Zuid-West Nederland (eenmaal per jaar)

Onderzoeksschool Sense

 

 

 

 

Een onderzoeker van het NIZO vertelt de journalist waarom zijn onderzoeksresultaat zo belangrijk is voor de zuivelindustrie. Workshop Hitting the headlines Noordwijkerhout, 26 januari 2011.

 

Deelnemers van het Centrum voor Genetische bronnen van Wageningen UR buigen zich over de vraag welk nieuws uit de organisatie zij aan wie zouden willen presenteren, 5 november 2013.

Enkele citaten uit de evaluatie van de leerstoelgroep Fysische en Kolloidchemie van Wageningen UR (twaalf deelnemers, twee workshops in maart 2013):

 

'De cursus gaf me de gelegenheid om een stap terug te doen, en eens als buitenstaander naar mijn onderzoekswerk te kijken.

 

'Nice workshop, I liked it'

 

'Very useful to have exposure to actual science journalists thanks'

 

'Very nice and well structured course'

 

 

Meer over onze standaardtrainingen:

'Deel je onderzoeksnieuws'

'De kunst van het bloggen'

'Een aantrekkelijke poster maken'

Lees hier de folder over onze standaardtraining op universiteiten